שאלות על חומצות שומן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, יש לי מספר שאלות שמעניינות אותי לגבי חומצות שומן והייתי שמחה להבין: 1) למה חומצות שומן רוויות מזיקות? (מה הן עושות שונה בגוף מחומצות לא רוויות?) 2) כנ"ל לגבי חומצות טרנס 3) אם הגוף מסוגל לסנתז בעצמו חומצות שומן (מלבד אומגה 3 ו-6), למה בכל זאת כדאי לאכול גם חומצות שומן אחרות? תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות
שלום מיכל, 1. מחקרים הראו שצריכת שומן רווי בכמות גדולה מביאה לעליה בכולסטרול ומכאן לחמצון מוגבר יותר של הכולסטרול הרע "LDL". מחקרים אחרים הראו ששינוי היחסים בין רווי לבלתי רווי מוריד תועפות אלו ועודד. 2. חומצות שומן טרנס אינן מוכרות לגוף בצורתם הנוכחית, אלו מעלות כולסטרול כללי וכולסטרל רע, מביאות לירידה בכולסטרול הטוב, וחמצון. 3. כמות השומן שאנו זקוקים לה בדיאטה מאוד נמוכה, עד 30% מסך הקלוריות היומיות. אנו באמת לא זקוקים לכל השמן הזה שאנו מסוגלים לייצר בעצמנו, אך על מנת לקבל את המינימום הדרוש של חומצות שומן חיוניות, עלינו לצרוך גם שומן שלכאורה פחות חיוני. אם תרדי מתחת לכמות שומן מסויימת, זה יקרה. אין אפשרות לצרוך רק אומגה 3 ורק אומגה 6 בכמויות הדרושות מכדורים או מזון אחר. כל מזון המכיל שומן מכיל את כל חומצות השומן, חיוניות ובלתי חיוניות, ביחסים משתנים. בברכה,דנה