אבץ
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום.שמעתי וגם קראתי באינטרנט שסוכר וסיבים תזונתיים מונעים מהאבץ להיספג בגוף ושאבץ מסיס במים. זאת אומרת שעל מנת שהגוף שלי יספוג אבץ מהמזון באופן הכי יעיל הוא חייב להיות עם כמה שפחות תבלינים וכמה שפחות שומנים.( לדג' חזה עוף על פני בקר או כבד עוף)
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אבי, לא ידוע לי על השפעת סוכר על ספיגת אבץ.כן ידוע שפיטאטים שמקורם בצומח מעכבים ספיגתו, ולכן מזונות מהצומח לא מהווים מקור טוב לאבץ. כמו כן אין השפעה של שומן ותבלינים על ספיגתו. המקור העיקר שלנו לאבץ הוא בשר לסוגיו ודגים. את יכול לצורכו באופן רגיל ללא מגבלות מיוחדות. לא רצוי לקחת תוסף ברזל במקביל לתוסף אבץ כי הם מתחרים בספיגה. בברכה,דנה