ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/07/2010 | 14:33 | מאת: ליאת

באיזה מזונות יש הכי הרבה ברזל...לצימחוניים. תודה

04/07/2010 | 16:27 | מאת:

שלום ליאת יעילות הפסיגה של ברזל מן הצומח מאוד נמוכה, 1-3% בממוצע, לעומת 15-20% מן החי. כלומר גם אם מזון עזיר בברזל, אין זה מעיד על ספיגה טובה, קחי זאת בחשבון. מזונות עשירים- דגני בוקר, אגוזים, שקדים, גרעינים, קטניות, חלבה, טחינה, כרוב, פירות יבשים. גם במוצרי חלב יש ברזל ובביצים, אך ספיגה נמוכה. אם את צורכת דגים, גם מהווה מקור סביר מן החי. בברכה,דנה