מזון לפי גיל ותוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/06/2010 | 17:34 | מאת: ר.

אמי בת 88. בשלוש שנים האחרונות נמצא סוכר גבוה בדם מעל 140. רק לאחרונה החלה לקבל טיפול בסכרת, את הכדור הבסיסי. כמו כן מקבלת טיפול נגד כולסטרול, נגד לחץ דם גבוה ונגד עצבנות ודיכאון. שאלתי: בהתייחס לסוכר ולכולסטרול בעיקר, האם מותר לה לאכול ביצים, אם כן כמה בשבוע? האם מותר לה פסטרמה 1% שומן? האם מותר לה פרוסת גבינה צהובה 5% או 9% שומן אחת ליום או פחות? היא אוכלת שתי פרוסות לחם קל ביום, מחיטה מלאה. מה לגבי עוגיות ועוגות "ללא תוספת סוכר", (כיוון שהקמח עצמו מתפרק לפחמימות ומכאן לסוכרים). אם בכלל אסורים עליה מוצרי הקמח הללו, אילו דברים מתוקים או ממותקים מותרים. 

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2010 | 09:11 | מאת:

שלום , לאור גילה המופלג, היא יכולה לאכול מכל דבר. אני מניחה שאינה אוכלת בכמויות גדולות ולכן יכולה לאכול מכל מזון לבחירתה, כולל ביצה כל יום, פסטרמה וגבינות צהובות. כנ"ל לגבי מוצרי דיאט, במידה הם מותרים, לא מומלץ להגביל בשלב זה הואיל והסיכון להכנס לתת תזונה גבוה מאוד. בברכה,דנה

16/06/2010 | 10:01 | מאת: ר.

מודה לך מאוד על התגובה המהירה. כך שיערתי. בכל אופן יש לה תור לדיאטנית קלינית להכנת תפריטים יותר מפורטים ואולם עד אז אינני רוצה להקשות עליה והבהרת את הדברים החשובים ועל כך תודה.