דגנים מלאים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי דנה. ברכות על התשובות המקצועיות שלכן. זאת לא הפעם הראשונה שלי פה ונעזרתי בך לא מעט. אז תודה. השאלה שלי היא האם מזון עמילני כמו תפןחי אדמה בננות בטטות נחשבות לדגנים מלאים.אותה השאלה לגבי אגוזים ובוטנים.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אבי, ראשית, תודה על המחמאה. שנית, תפוח אדמה ובטטה לא מוגדרים כדגן מלא אלא כחלק מקבוצת הפחמימות, למרות היותם ירק ( תפוח אדמה הוא גבעול ובטטה היא שורש). בבטטה אמנם יש יותר סיבים תזונתיים מתפוח אדמה אך לא הייתי מגדירה אותה כדגן מלא. בננה שייכת לקבוצת הפירות ולא לעמילנים, ולכן לא רלוונטי. אגוזים ובוטנים שייכים לקבוצת השומן ולכן גם כן לא רלוונטי. בדגנים מלאים הכוונה היא " כוסמת, שבולת שועל, שיפון, חיטה מלאה, אורז מלא וחלק גם יכניסו קינואה, למרות שלא בדיוק מוגדרת כדגן. בברכה,דנה