פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/05/2010 | 17:12 | מאת: משה

שלום בזמנו ,לפני עשרות שנים שהתחלתי להיות טבעוני,שהיו מעט תזונאים טבעונים : כמו בן אורי . והם אסרו לאכול גרגרי פשתן.(הוא אמר שזה לצביעת בגדים) היום יש הרבה תזונאים טבעונים וכללים ורובם ממליצים בכל פה לצרוך אותם אם ליציאה שרוי במים , או לטחון לקבל אומגה 3. מה הסיבה שפתאום לא רק מותר אלא רצוי לאכלם? ולמה לדעתך אסרו אז? בלי קשר - ששטפתי אותם שבוע שעבר נשארו בכלי כמה והחלו לנבוט- ומאז מנביט ואוכל גם נבטי פשתן. האם ידוע לך מה מאבדים בהנבטה, (כמו שעדשים לדוגמה ככל שננביט יאבדו אחוז מהחלבון) האם יש עדיין בנבטי פשתן אומגה 3?

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2010 | 21:03 | מאת:

שלום משה, איני יכולה לענות לך מדוע אסור היה לפני שנים לאכול זרעי פשתן, אך כפי שאתה יודע, תזונה היא קצת כמו אופנה, לפעמים זה in ולפעמים זה out. איני יכולה לומר בוודאות אם צריכת זרעי פשתן היא בהרכח משהו מומלץ או בריא, כמו כן, אין המלצה מדעית לצרוך זרעי פשתן. לגבי הנבטה, אני מניחה שמאבדים גם מהחלבונים בזרע וגם מהשומן, אך איני יכולה לומר באיזו מידה. בברכה, דנה