לימודי תזונה וקריירה כתזונאית קלינית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/05/2010 | 16:48 | מאת: שירה

שלום! יש לי מספר שאלות אשמח אם תוכלו לענות לי: 1)# אני מתלבטת מאוד מה ללמוד תזונה קלינית או תזונה טבעית? מה יותר נחשב? # מה ההבדל בסוגי ה"ריפוי"? 2) האם אוניברסיטה העברית הכי נחשבת מבן שאר מוסדות הלימודים(תל חי ואריאל) מבחינת הלימודים וכן קבלה לעבודה..? 3)האם לעבודה זו יש הרבה ביקוש? 4) מה ההבדל בין מדעי התזונה למדעי המזון? למה יש יותר ביקוש ? במה ניתן לעבוד בכל אחד מהם? 5) כמה מרויחה תזונאית קלינית ? התשובות מאוד חשובות לי אשמח אם תוכלו לפרט... תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2010 | 23:40 | מאת:

שלום שירה, 1. תזונה קלינית מקנה לך מקצוע שכתוב בחוק. תזונה טבעית לא מקנה לך שום יכולת לסוק על פי חוק בתזונה וייעוץ באנשים חולים. 2. לא לשתי השאלות. 3. יש ביקוש ויש מקומות עבודה מספקים. 4. מדעי התזונה מאפשרים לך להיות דיאטנית קלינית אחרי תקופת הכשרה מעשית. זוהי עבודה מול אנשים בריאים וחולים, טיפול, קידום בריאות ועוד. מדעי המזון הוא תחום שונה לגמרי, קשור יותר לתעשייה, פיתוח מזון חדש ועוד. איני יכולה ומר לך מה יותר מבוקש או דרוש. 5. כמה שהיא עובדת. בברכה,דנה