קונדיטור ושמירה על המשקל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני חייל משוחרר, בשנים האחרונות אני סובל מחוסר יציבות במשקל שלי, אני בעל נטייה להשמנה בקלות כנראה. עברתי כבר מס' פעמים, במיוחד בצבא, תהליכים של השמנה והפחתה במשקל עד למשקל תקין. אני כרגע מתכנן את עתידי.. כבר הרבה שנים אני מאוד מתעניין בתחום הבישול ומוצא את העתיד שלי ואת הסיפוק היצירתי שלי בו, אבל המשיכה העיקרית שלי היא לתחום הקונדיטוריה. ביררתי עם עצמי האם האהבה האישית שלי למאפים ומתוקים וכד', היא מה שמושך אותי לתחום, או עצם ההכנה עצמה, הדיוק והאומנות שבעשייה, והגעתי למסקנה שההכנה, והעשייה, הן הסיבות שבגללן אני רוצה להיכנס לתחום. יש עם כל זה, בעיה שמאוד מדאיגה אותי. בתור אדם שמשמין בקלות, איך אוכל לשמור על משקל תקין כשהעבודה שלי, דבר שבו אתעסק כל היום, יהיה בהכנת מתוקים ומלוחים ושלל דברים שכאלה, שאינם דלי קלוריות כלל וכלל... זה תמיד נחמד ובריא לטעום עוגה לעיתים, אבל מה קורה כשזה הדבר שאני אעשה כל היום, וכמו כל טבח טוב, צריך לטעום כל דבר שאני מכין. וביס פה, וביס שם.. ומדובר בהמון המון קלוריות ריקות שייכנסו. אין לי כרגע שום משיכה לשום תחום אחר, זהו החלום שלי ואני מאוד רוצה ללכת אחריו. אבל אני מאוד חושש מכניסה לתחום, מכך שאשמין מאוד. אשמח לעצה מתזונאים, איך יהיה ניתן לשלב בין החלום שלי, לבין הרצון לשמירה על משקל תקין ואורח-חיים בריא ומאוזן, עליהם אני מקפיד היום..? תודה ושבוע טוב.
שלום אריאל, איני יכולה לומר לך מראש אם תצליח לשלב בין רצונך להיות קונדיטור ולשמירה על בריאות ומשקל גוף תקין. כמו כל דבר בחיים,לא הכל בא בקלות, ולעיתים אנו חייבים להיאבק במאווים שלנו ובחטאים שלנו, ובהחלט אפשר להתגבר על הרצון לאכול מכל הבא ליד ולהיות איש מקצוע מצליח. רק מתוך ניסיון, כל חמש הקונדיטורים שאני מכירה באופן אישי הינם אנשים רזים, שמאוד אוהבים מתוק, כך שמהעבודה לא צריך להיות לך חשש אלא מעצמך בלבד, ועל כן דרושה עבודה עצמית מאומצת. בברכה,דנה