אגוזים וכו'

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/04/2010 | 22:52 | מאת: רזי

ד.נ. קראתי שאיכות השומנים (ואולי גם החלבונים והפחמימות) נפגעת בתהליך קלייתם של אגוזים/שקדים/בוטנים. בהנחה שזה נכון, האם הפגיעה בהם "אנושה"(או מהותית), עד כדי כך שעדיף להימנע מפיצוחים קלויים לחלוטין, וצריך להסתפק בלא-קלויים (שהם גם פחות טעימים - עבורי, לפחות)? אני שואל זאת משום שאני אוהב דווקא את הקלויים (אעיר שברור לי שגם הוויטמינים והמינרלים נפגעים בקלייה, אך זה לא נורא מבחינתי, כי אני מקבל די והותר מאלה, וכאן אני שואל על שומנים, פחמימות וחלבונים בלבד). אשמח לקבל התייחסותך. בברכה, רזי

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2010 | 15:56 | מאת:

שלום רזי, בהחלט כן, הפגיעה הינה משמעותי, והזרע מאבד מערכו התזונתי באופן משמעותי, עד כדי שהופך ממזין למזיק. כמובן שישנה גם שאלת הכמות ולא רק האיכות. בברכה,דנה