מה לעשות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום . אני יודעת שזה מאוד חשוב לשתות מים כל יום אך אני חוששת לשתות מים כדי שלא אצבור נוזלים ואעלה במשקל. זאת גם אחת הסיבות לכך שאני מתעמלת 5 פעמים בשבוע. 12-10 כוסות מי ביום נשמע לי המון ובטוח אצבור נוזלים אך אני לפעמים מרגישה את החוסר בנוזלים ולכן אני מתלבטת אם לשתות או לא. האם קיימת סכנה בצבירת נוזלים מ-10 כוסות מים ביום או שזה רק בראש שלי. ובכלל, אייך אדע אם יש לי נטייה לצבירת נוזלים? דרך אגב, זאת גם הסיבה שאיני צורכת מלח וקופאין בכמויות גדולות.
שלום מור, שאלתך גורמת לי לחשש שמדובר בהפרעת אכילה, האם אני צודקת? אין לך מה לדאוג מצבירת נוזלים. אין לך מחלת כליות, לב או כבד ולכן אין חשש כזה. מה שאת שותה את אמורה להשתין ולא לצבור. חשוב לשתות, 1.5-2 ליטר ליממה מספקים בהחלט. בברכה,דנה
קשה לי לקרוא את מה שכתבת, שמרי על עצמך שלא תגיעי למצב יותר חמור, אין לך מה לדאוג כי אין שום סיכוי שבעולם שתשמיני מ-10או 12 כוסות מים ליום ,ואפילו אם תשתי יותר לא תשמיני. תאמיני לי שזה בכלל לא יפה להיות רזה ובטח לא רזה מידי.