מזונות פסולים?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/03/2010 | 20:00 | מאת: רזי

ד.נ. באחד הפורומים כותב מנהלו, להפתעתי, לגבי כל המזונות הבאים (ואחרים) שהם מזיקים, מסוכנים, או לא בריאים, עקב חומרים שתעשיית המזון מןסיפה להם: כל מזון/משקה שמומתק, כל הממתיקים (סוכרזית, סוכרלוז וכו'), אלכוהול, גבינה צהובה, בראן פלייקס, ממרח שקדיה, פירות יבשים, יוגורט (פרט ליוגורט טבעי), וגם טחינה (מכילה חיידקים), וזיתים (מכילים חומרים כימיים - מלחים, חומר משמר וכו'), וכן מעדן 4 פירות 100% פרי, ללא תוספת סוכר, חומר משמר וצבעי מאכל. הוא פוסל את כל הנ"ל, אפילו כשהם נצרכים במידות מתונות, וללא קשר למזונות אחרים הנצרכים ביחד איתם. האם יש יסוד לפסילה כנ"ל במדעי התזונה (כולל ביוכימיה, ביולוגיה וכו')? שבת שלום. רזי

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2010 | 07:53 | מאת:

שלום רזי, אכן משקאות ממתוקים או מזון לא נחשב למזון בריאות, כי לרוב למזונות אלו, מעבר לתרומה קלורית, אין הרבה ערך תזונתי מוסף, בעיקר משקאות. לגבי סוכרלוז לא הוכח נזק. לגבי אספרטיים ואצוסלפם קיי ישנם מחקרים סותרים, ולכן אני ממליצה על הפחתה בשימוש. כל שאר המזונות, אין לכך ביסוס של ממש. בברכה,דנה

29/03/2010 | 10:09 | מאת: רזי

דנה שלום, אני מבקש לוודא שהבינותי אותך נכון. האם משקאות שכמות הקלוריות בהם זניחה - כמו לימונדה ביתית, תה וקפה (ואולי אפילו בירה וקקאו) - וכן מזון כמו קוואקר, כאשר כל אלה ממותקים בסוכרה-דיאט או בסטיוויה, הינם חסרי ערך תזונתי ממשי? אודה על הבהרתך. חג שמח. רזי