רשום על הברנפלקס של תלמה שהוא מקמח חיטה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ולא מחיטה מלאה אז רציתי לדעת מה ההבדל בין קמח חיטה מלאה לחיטה מלאה למשל בקלוגס ספיישל K רשום מחיטה מלאה אבל יש בו סוכר.. האם צריך להמנע מקמח חיטה מלאה? אגב בברנפלקס הזה כתוב שיש סורביטול ומלטיטול. מה זה ?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, אין הבדל בין השניים. בכל מקרה משתמשים בקמח שעשוי מחיטה מלאה. אי אפשר להשתמש חיטה עצמה, טוחנים אותה כדי להכין את דגני הבוקר. אין שום סיבה להמנע מקמח מחיטה מלאה, נהפוכו, הוא מומלץ לעומת קמח לבן, שמקורו מחיטה שהורדה ממנה הקליפה. סורביטול ולטיטול הם תחליפי סוכר, רב כהליים, שמותרים ובטוחים לשימוש, אך בכמויות גדולות יכולים לגרום לאי נוחות במערכת העיכול בעיקר גזים, בגלל שאינם נספגים. בברכה,דנה