מזונות בסיסים וחומציים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש הנוטים ליחס למזונות בסיסים תכונות חיוביות. האם יש לכך ביסוס מדעי? לפי מה קובעים אם מזון הוא בסיסי? לפי הרכב הזרחן סידן או פרמטר אחר? תודה
שאול שלום, רמת החומציות של המזון נקבעת לפי חומצות הנמצאות במזון . לדוגמה רמת החומציות של לימון גבוהה מזו של בננה, וזאת אפשר להרגיש גם בטעמו. יש לזכור כי מזון חומצי יכול להוות בעיה לאנשים הסובלים מגרוי במערכת העיכול העליונה מעל הקיבה, כלומר בעיקר בושט, שכן הרקמה פגועה והחומציות יכולה לגרום לכאב, אך מעבר לושט לחומציות המזון אין כל משמעות, שכן רמת החומציות בקיבה כה גבוהה כי הכל מתגמד לעומתה. רמת החומציות בקיבה צריכה להיות גבוהה על מנת לעזור בתהליך הפירוק של מזון שזה ייספג במעי הדק. מצד שני ישנם מזונות היוצרים סביבת שתן חומצי או בסיסי וזה יכול לשנות במקרה של נטיה ליצור אבני כליה שמקורם בסידן ואוקסלטים. לדוגמה במקרה זה נרצה ליצור סביבת שתן בסיסית ועל כן עדיף לצרוך מזונות כגון ירקות, פירות , דגנים ומוצרי חלב ופחות בשר, דגים ואיברים פנימיים. בברכה, דנה
תודה על התשובה. רמת החומצות במזון מה הכוונה? איזה חומצות? חומצות אמינו לסוגיהן שמהן נוצר החלבון המלא? בתודה מראש שאול