B12
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בת 28. לפני מס חודשים החלטתי לא לאכול בשר (בקר ועוף) אבל כן אוכלת דגים פעמיים בשבוע וביצים פעמיים בשבוע ומעט מאוד מוצרי חלב (יוגורט לפעמים או כף גבינה לבנה פה ושם). לפעמים אני גם אוכלת שניצל טבעול . אני מקפידה לאכול פירות וירקות ואגוזים בסלט היומי. בתור דגן אוכלת לחם מלא או אורז/כוסמת וכ' ולפעמים קטניות (לא ממש אוהבת אבל משתדלת בשביל החלבון) האם יש צורך לקחת תוסף B12 או שאין לי מה לחשוש ממחסור בזה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, ראשית בצעי בדיקה וראי מהי הרמה. חזרי על הבדיקה פעמיים בשנה וראי אם ישנה ירידה ברמה. אם תחול ירידה, התחילי לקחת תוסף. אם הרמה נמוכה כבר עכשיו, תתחילי לקחת תוסף. בברכה,דנה