סוכלוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, שאלתי אלייך היא בנושא הסוכרלוז אשר אני יודעת כי זהו סוכר שעבר שינוי מבני ולכן אינו נספג. עוד אני יודעת כי הוא גורם לנפיחות וגזים. אני פונה אלייך כי אני יודעת שתספקי לי את האינפורמציה המדעית הכי עדכנית: אני אפשר לומר מכורה לסוכרלוז. ממתיקה הרבה מאד,ואפילו אוכלת מהשקיות את האבקה. מה הנזקים הביולוגיים? אני יודעת שאני צריכה להפסיק אך מאד קשה לי. האם יש לך טיפ לכך? תודה מיכל
שלום מיכל, נכון להיום לא ידוע על נזקים ביולוגיים או אחרים מצריכת סוכרלוז, גם במינונים גבוהים. זה לא אומר שאין, פשוט לא ידוע. אם את חוששת שאת צורכת מוצר מזון שאינו מביא עימך תועלת, נסי להוריד לאט לאט בכמויות. אין פה נוסחת פלא, זוהי פשוט החלטה שלך להוריד. את לא מכורה, כי אין התמכרות לסוכרלוז. ההתמכרות היא התנהגותית, ועל כך עליך לעבוד עם עצמך. כמו שאנשים מחליטים להפסיק לעשן ו/או לאכול מזון אחר שאינו מועיל עימם, גם מסוכרלוז אפשר "להיגמל". בברכה,דנה