תזונה לאחר ניתוח מעיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כותבת לאחר שלא מצאתי בחיפוש בפורום... שבועיים לאחר ניתוח בו נכרתו המעי האטום וחלק לא ארוך מהמעי הדק הדיסטלי (וכמובן התוספתן, כי שני החלקים מחוברים), עקב דימום מסיבה לא ברורה. זהו ניתוח דומה שני, בעשור שעבר מאז הניתוח הקודם סבלתי מחסימות מעיים כתוצאה מאכילת אורז ובצקים, ומעולם לא כתוצאה ממזונות המכילים הרבה סיבים תזונתיים. הדיאטנית בבית החולים המליצה לי לאכול תזונה דלת סיבים ואני לא עומדת בזה, כי אני רגילה שרוב מזוני הוא פירות ועלים. כמו כן אמרה שאסור לי לאכול - לעולם - פרי הדר, למרות שבעבר זה לא גרם לי לשום בעיה. בקיצור, אני מבולבלת. מה לאכול בתקופת ההחלמה? כמה זמן נמשכת ההחלמה? והאם התזונה שהתאימה לי לפני הניתוח כבר אינה מתאימה אחרי שאחלים? תודה וברכות.
שלום מאירה, הייתי מאוד רוצה לעזור לך, אך הבעיה מורכבת. התזונה שלך מאוד תלויה בתגובה האישית שלך למזון. לרוב, אנשים חוזרים לתזונה רגילה 2-3- שבועות לאחר הניתוח. חסימות מעיים לא נגרמות מאורז ובצקים, חסימות מעיים נגרמות בגלל הניתוח עצמו שעברת. אורז ובצקים מתעכלים בקלות במעי. ישנם מזונות סיביים הגורמים ליותר נטיה לחסימות כגון הקליפה הלנה של פרי הדר, אפרסמון, גויאבה. את יכולה לשתות מיץ הדרים, או פשוט למצוץ את הפלחים. לגבי דיאטה דלת סיבים, רק בשלב הראשון לאחר הניתוח, 2-3- שבועות. בהמשך, לפי הרגשתך והמלצת רופא, את יכולה לחזור לתזונה רגילה, כולל סיבים תזונתיים. המלצה, פני לדיאטנית אחרת שתוכל לכוון אותך יותר בנושא לייעוץ אישי. בברכה,דנה