בשרים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ד.נ. האם יש יתרון בריאותי לבשר לבן לעומת בשר אדום (על האחרון נכתב, מדי פעם, שהוא מסוכן, גם כשהוא רזה)? ולחילופין, האם יש יתרון לבשר אדום רזה על פני בשר לבן רזה? לירון
לקריאה נוספת והעמקה
שלום לירון, לכל מרכיב במזון יתרונות וחסרונות. אכילת בשר אדום ( והכוונה בעיקר לבקר חלקים רזים) תורמת לרמות הברזל וויטמין B12, ובחלק מהם רמות שומן רווי וכולסטרול נמוכות משל עוף. אם בבשר לבן את מתכוונת לעוף, אין לו שום יתרון תזונתי על פני בקר, ולכן מומלץ לשלב בין השניים בתפריט בשילוב הודו ודגים. בברכה,דנה
דנה שלום רב, ב"בשר לבן" התכוונתי לבשר חזיר (לבן בשר מועדף ע"י חלק מאורחיי הנוצרים מחו"ל). לכן, אנא תשובתך לשאלתי המקורית עפ"י הכוונה הזאת. תודה. לירון