נתרן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני עוקבת אחר כמות הנתרן ואני צורכת כמו כל אדם בתזונה המערבית של ימינו כמות נתרן פי 2 מהמומלץ ביום בערך האם כמות נתרן גבוהה מסוכנת לכולם? או רק לסובלים מיתר לחץ דם? איך אפשר להמעיט בו אם אני בכלל לא מוסיפה מלח לסלט?? רק במרק אני שמה 2 כפות אבקה. 2. האם תערובת לגבינות שקונים בחנויות טבע למיניהן מכילות מלח ושומן?? דבר שני - אני צורכת בכמויות מסחריות סוכרזית - האם כדאי להמעיט בכלל? האם יש עדות שהיא מסוכנת? והאם יש לך הצעה לתחליף אחר ללא קלוריות לא סטיביה כי זה לא מתוק לי מספיק אני מכורה למתוק המלאכותי הזה ומסיימת בקבוק נוזלי של סוכרזית תוך שבועיים לבד...
שלום מורן, כמות נתרן גבוהה אינה מסוכנת לכולם. ישנם אנשים הרגישים יותר לנתרן מאחרים, והנטיה ליתר לחץ דם הינה מורכבת ביותר, ואינה תלויה בלבד בצריכת נתרן. ניתן להוריד תריכת נתרן ע"י צריכת גבינות דלות מלח כגון ריקוטה, להמנע ממזון משומר, מעובד ומוכן. ישנן תערובות לגבינה שמכילות תוספת שומן ונתרן, צריך לשאול את המוכר או היצרן. איני ממליצה לאנשים לצרוך תחליפי סוכר בכמויות גדולות, ובין סוכרזית וסוכרלוז, אני מעדיפה סוכרלוז. בברכה,דנה