הרעלת ויטמין A כתוצאה מאכילת כבד עוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/12/2009 | 23:52 | מאת: דרור

שלום דנה, רציתי לשאול האם קיים סיכוי להרעלת ויטמין A לגבר במשקל 90 קילגורם גובה 1.88 ס"מ אשר צורך 150-200 גרם כבד עוף, פעמיים בשבוע. כמו כן על אילו כמויות כבד עוף את ממליצה? בתודה מראש

15/12/2009 | 22:27 | מאת:

שלום דרור, ברוב הכבדים יש יותר ויטמין A ממה שאנו זקוקים ליממה. אך אם צורכים פעם בשבועיים- שלושה, אין עם כך בעיה. אך צריכה של 200 גר פעמיים בשבוע בהחלט יכולה להיות בעייתי לא רק מבחינת ויטמין A אלא גם מבחינת שומן, כולסטרול ועוד. ההמלצה שלי היא אחת לחודש, אין צורך ביותר. בברכה,דנה