הנחיות לתזונה נכונה לאחר כריתת המעי הגס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עברתי ניתוח לכריתת המעי הגס (הושארו כ-30 ס"מ החל מהרקטום) ב-22 בספט' 09. הנחיות התזונה שניתנו לי לא היו מדוייקות, בלשון המעטה (מהמחלקה בה נותחתי - קיבלתי הנחיות סותרות, חפוזות ולא רציניות) וב-10 בדצמ' 09 אושפזתי עם חסימת מעי - לאחר שאכלתי אשכולית. החסימה נפתחה ללא התערבות כירורגית ולאחר מתן חומר ניגודי(בהשגחה של יומיים וחצי במחלקה בה נותחתי) - אבל שוב! לא קיבלתי הנחיות מדוייקות כיצד להמשיך לאכול. כיוון שאני מאוהבי הירקות, הפירות ומוצרי החלב - אני מבקשת עזרה בנושא - אם אפשר.
שלום אתי, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי, ולכן לא אוכל לעזור לך ולתת הנחיות כלליות. האשכולית לא גרמה לחסימה, חסימות נגרמות בגלל הניתוח שעברת ונטית המעי להתפתל סביב עצמו או להדבק. לרוב, אם אין סטומה, ואין שלשולים, אנשים חוזרים לתזונה רגילה תוך חודש- חודשיים, ע"י אכילה של כל סוגי המזון, תוך שימת לב על לעיסה טובה.במקרים מסויימים אנשים עם מעט מעי גס נוטים לסבול יותר משלשולים, כי למעי הגס חשיות בספיגת נוזלים חזרה, לכן יש לצרוך מזון שאינו מחמיר שלשולים, כגון סיבים תזונתיים שמקורם בירקות ופירות, מוצרי חלב ניגר, מזון עתיר שומן וסוכר. אם אלו לא קיימים, אין צורך בהמלצה ספציפית. המלצה חמה, פני לדיאטנית קלינית ליעוץ אישי במסגרת קופת חולים או פרטית. בברכה,דנה