שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/12/2009 | 15:35 | מאת: ירון

האם שיבולת שועל עדיפה על דגני בוקר מלאים - בשיבולת שועל יש יותר שומנים מאשר בדגני הבוקר (לפחות אלו שאני מדבר עלייהם) שאלה נוספת האם קורנפלקס - מתירס נחשב גם לדגן מלא? (לא ידוע לי על משהו כמו תירס מלא...) נ.ב. האם הקוואקר הרגיל - זה השיבולת שועל באמת???

לקריאה נוספת והעמקה
12/12/2009 | 12:57 | מאת:

שלום ירון, שבולת שועל יותר עשירה בסיבים תזונתיים בלתי מסיסים לעומת דגני בוקר, ולכן עדיפה מבחינת איזוזן סוכרת ושומנים בדם, למרות שיש בה יותר שומן. יש לקחת בחשבון גם מהו גודל המנה, שמאוד שונה בין השניים. תירס הוא בעצמו דגן מלא, אם נשארת הקליפה. במידה ואין שימוש בקליפה, הוא נחשב למזין פחות. קוואקר זה סוג של פתיתים לדייסת שבולת שועל. השם מקורו בקבוצת אנשים שמקורה באנגליה. זוהי שבולת שועל לכל דבר. בברכה,דנה

13/12/2009 | 06:42 | מאת: ירון

לגבי שבולת השועל אבל האם מכיוון שהיא מכילה יותר שומן (מבלי קשר לסכרת) היא פחות כדאית?\ובקשר לתירס לא הבנתי כלל מה זו הקליפה של התירס (העלים?) וגם ממה שהסברת לא הבנתי האם דגני בוקר של קורנפלקס נחשבים אזי לדגנים מלאים טו לא?? תודה