טיגון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי, שמעתי כי טיגון בשמן עמוק טוב יותר מטיגון רגיל כי כך המזון סופג פחות שמן האם זה נכון ? מדוע? האם אתם יכולים קצת להסביר ופלפרט אם כך איך מומלץ לטגן (ביצה / שניצלים/ ....). (אני כמובן מדברת על שימוש בשמן רגיל זית או קנולה לא תרסיסי שמן) תודה
שלום רינת, ראשית עלי לציין כי טיגון הינה שיטת בישול לא מומלצת, לא משנה מה עומק השמן. אכן בשמן עמוק ישנה פחות ספיגה בגלל שטח הפנים והטמפ' של המזון לעומת השמן, אך אין זה אומר שלא נספג שומן, נספג בכמות בלתי מבוטלת. ביצה ניתן לטגן עם תרסיס שמן, כי זה בלתי אפשרי לטגן בשמן עמוק. שניצלים, עדיף בשמן עמוק, אך שוב, באופן כללי לא מומלץ כלל. בברכה,דנה
אז איך עושים שניצלים ? חוץ מזה שנים הסתדרו עם טיגון ולא הייתה בעיה רק בשנים האחרונות שנכנסו כל מני דברים חדשים ומאכלים משמינים ותרבות השפע כל הנושא הפך לבעיה אין זה אומר שלא טוב לטגן האם אני טועה?