אמונות טפלות ? או......
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום--בזמן האחרון ילדי טוענים 1. אסור לאכול עגבניות-הן רעילות ???!!?? וכך חצילים ופלפל ???!! 2.הסוכר הנו רעל- וגורם לדלדול עצם ???!! 3.יש הרבה זרחן לא בריא בחלב ??!! 4.אסור לבלוע קפסולות של אומגה 3 --כי הדגים מזוהמים במתכות כבדות ורעילות--ולכן גם הקפסולות אומגה 3 מזוהמות ??!!?? יחד איתם חיפשתי אם יש בקרה בריאותית לתכולת המתכות הרעילות --ולתדהמתי--לא מצאתי. משרד הבריאות לא דורש מהמיבואנים לשלוח את הקפסולות לבדיקה במעבדת מזון !!!!! תודה למציאת האמת יאיר
שלום יאיר, 1.עגבניות הינן ירק חיוני במזון שלנו, עשירה בויטמין C וליקופן וכן נוגדי חמצון נוספים. ילדיך ככל הנראה מתייחסים לקבוצת הסולניים, אשר מכילים סולאנין שאינו מומלץ לאנשים הסובלים מדלקות פרקים. אין לכך כל השלכה על האכולוסיה הבריאה. לא מומלץ לצרוך עגבניות ירוקות בשל כמות חומצה אוקסאלית גבוהה.- סך הכל, אמונה טפלה. 2.סוכר בכמויות גדולות אכן אינו מועיל לבריאות, בעיקר בשל השלכותיו על המשקל שלנו, כאשר עודף משקל גורר תחלואה כגו מחלות לב וכלי דם, סוכרת וסרטן. בין היתר עודף משקל קשור יותר לבעיות פרקים ועצמות, אך אין לו השפעה ישירה- סך הכל- בהקשר לצפיפות עצם- אמונה טפלה. 3.נכון, בחלב יש הרבה זרחן, אך גם בקטניות, זרעים, בשר , טחינה ועוד. זרחן הינו מרכיב בלתי נפרד של מולקולת החלבון שחיונית לנו, ועל כן אנו זקוקים לו. זרחן הינו מינרל חיוני לקיומינו, וחסר בו עלול לגרום לנזקים קשים. כל פעולה הדורשת אנרגיה, כגון נשימה, דורשת זרחן. בגופינו מולקולות חיוניות לאנרגיה המורכבות מזרחן בין היתר. אז הזרחן הינו טבעי ולא תוסף, ולכן אין בו סכנה של ממש, בייחוד לאנשים בריאים. יש בעיה בחולי כליה. 4.קפסולות אומגה 3- לצערינו, כל תחום תוספי המזון הוא פרוץ, ואין ולו מחקר אחד המוכיח כי תוסף מזון, כזה או אחר, אפילו אומגה 3, מועיל לבריאותינו. על אחת כמה וכמה שאין בקרה מסודרת בנושא. רק עכשיו בארה"ב מתחילה בקרה יותר קפדנית. לכן פה יש אמת, אין המלצה לצרוך תוספי אומגה 3, בייחוד שאין אנו יודעים את הרכבם. בברכה,דנה