הכנה לבדיקת קולונסקופיה חוזרת+כלכלה רכה ללא לקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בני בו ה19 עבר בדיקת קולונסקופיה. הוא עשה הכנה עם פיקולקס. הרופא טען שההכנה לא היתה מספיק טובה (למרות שהוא שמר על כל הכללים) והוא הוזמן לקולונסקופיה בשבוע הבא. אלא שעד אז הוא מחויב בתזונה רכה, נאמר לו שמותר לו רק מרקים צלולים ונוזלים צלולים. ויום לפני הבדיקה עליו לשתות מרוקן 3 ליטר+ 3 ליטר מים, לקחת שני כדורי לקסדין ולעשות שני חוקנים. ההכנה הזאת נראית לי מטורפת לחלוטין, מה גם שמדובר בבחור שמצוי בתת משקל (48 קילו ל1.78)ושהוא אלרגי ללקטוז. מה שאומר שלא יוכל אפילו לאכול גבינות רכות או מעדני חלב. האם יש הצדקה להחמרה כזאת? מה לתת לו לאכול בשבוע הזה? אני אובדת עיצות!!!
שלום נעמה, את אכן צודקת, אין הצדקה להכנה כל כך מחמירה, בייחוד לאור העובדה שלחומר המרוקן פוטנציאל משלשל גבוה. בשבוע הזה הוא יכולה לאכול: גבינה לבנה, יוגורט ביו, חמאה, ריבה, דבש, בשר ודג מכל סוג בכל צורת בישול, אורז, מקרוני, תפוחי אדמה קלופים מבושלים, לחם לבן, קורנפלקס, עוגות או עוגיות ללא סוכר, גלידה פרווה, ג'לי. לרוב מדובר בהכנה של 3 ימים, ולא שבוע, בכל מקרה, גם בדיאטה הנוזלית. למרקם המזון אין משמעות של ממש, לא צריכה להיות נוזלית, אלא ללעוס היטב את המזון ולבשל היטב, ללא סיבים כלל. מרוקן בכל מקרה חייב לקחת וכן את החוקן. לגבי הלקסדין איני יכולה להמליץ או להמנע, כי זוהי החלטה רפואית. בכל מקרה, עליך לקחת בחשבון שהבדיקה עדיין לא תהיה מושלמת. הדרך הטובה ביותר לריקון מושלם הוא דיאטה 3 ימים של מזון נוזלי צלול בלבד, דיאטה שהינה כמעט בלתי אפשרית לביצוע. בברכה,דנה