היי דנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/07/2009 | 14:01 | מאת: אבי

קראתי שחומצה פיטת ואוקסלית מונעים את ספיגתם של ויטמינים ומינרלים. האם בשום ובלימון יש את החומצות האלה? פשוט חסר לי ברזל ואני חושד שאולי זה בגלל שאני משלב אותם בארוחותיי.

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2009 | 14:39 | מאת:

שלום אבי, דווקא הויטמין סי והחומציות של הלימון עוזרים לספיגת ברזל. כמות החומצות משום יחסית זניחות כך שלא נראה לי שהן מקור הבעיה. בכל מקרה רצוי לקחת תוסף ברזל עם מיץ לימון הרחק ממזון.אם לא מדובר בתסוף אלא בחסר כללי ואתה מתייחס למזון,יש לברר את מהות חסר הברזל. בברכה,דנה