דלקת בושט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/07/2009 | 20:33 | מאת: חני

שלום רב רקע כללי:אני די רזה, אוכלת מסודר, לא אוכלת מזון עתיר שומן לא שותה קפה או אלכוהול, אוכלת מתוק במינון נמוך, ובדרך כלל משתדלת לאכול אוכל בריא. לאחרונה בבדיקת גסטרוסקופיה גילו שיש לי בקע סרעפתי ודלקת כרונית אקוטית עם כיב במעבר ושט קיבה. את הבדיקה עשיתי במסגרת ביקורת, לאחר שלפני מספר שנים סבלתי מדימום במערכת העיכול ממקור לא ידוע, וגילו גם את ההליקובקטר שטופל וחוסל. אינני סובלת משום תופעת לוואי כתוצאה מהדלקת הנוכחית. אין לי כאבים או צרבות ולא תחושה של החזר אוכל בושט, או כל תחושה לא נוחה לאחר אכילת מזון כלשהוא. מאז שקיבלתי את תוצאות הבדיקה התחלתי בטיפול אומפרדקס. לגבי המזון אינני יודעת מאיזה מאכלים עלי להיזהר במיוחד, מכיוון שאין לי כל תגובה בעיתית לאוכל. בכל מקרה הפסקתי לאכול אוכל מתובל, גם את סלט הירקות אינני מתבלת, אוכלת עוף מבושל, מרקים, ומאכלי חלב דלי שומן. ארוחות קטנות, לאורך היום. הורדתי את המזונות האסורים כמו לימון, חומץ, שום, בצל. [האם בצל ירוק גם אסור?] גם נמנעת לאכול פלפל אדום ותפוחי אדמה כיוון שקראתי שהם מעלים את החומציות בקיבה. במיוחד קשה לי ההימנעות מעגבניות טריות בסלט ורסק עגבניות שנהגתי להוסיף למאכלים השונים. האם עלי להתנזר גם משמנים בריאים כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים, פשתן טחון, דג סלמון? האם לאור העובדה שהדלקת אינה מלווה בסימפטום כלשהוא, ההגבלות באוכל שהטלתי על עצמי מוצדקות? האם זו הדרך לרפא את הדלקת, האם בכלל ניתנת לריפוי? אשמח לקבל את דעתך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
23/07/2009 | 14:15 | מאת:

שלום חני, במקרים של גסטריטיס וחומציות יתר יש להמנע מקפאין, עישון, אלכוהול, מזון שמן ומטוגן, בצל לסוגיו, שום, פפרמינט,מזון חריף ומתובל. מעבר לכך כל המנעות אחרת הינה אינדבידואלית. יש כמובן לאמץ התנהגות אכילה הכוללת לעיסה איטית, ארוחות קטנות וצפופות, לא לשכב אחרי ארוחה או פעילות גופנית. מעבר לכך רצוי לשלב תרופה נוגדת חומציות, כפי שאת נוטלת. אם כל אלו לא משפרים את המצב יש לברר לעומק את נושא החומציות, כגון רמות גסטרין. בברכה,דנה