מוצרי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לאחרונה קראתי כתבה ובה מדובר באריכות על נזקי החלב לגוף, ועל כמה מומלץ להמינע ממוצרי חלב היות וגופנו לא בנוי לפירוק החלבון של החלב. אני כבר שבועיים בלי מוצרי חלב והאמת היא שאני מרגישה טוב עם זה. חוץ מזה גם הפסקתי עם הקפה אז התועלת כפולה. שאלתי היא מה עמדתך כלפי כתבה זו? אני משתדלת לאכול חלבה ושקדים על מנת לספק סידן חלופי.
שלום, עמדתי היא, כי עלינו לאכול מכל קבוצות המזון, לא יותר או פחות מכל קבוצה. לכל אדם תגובה אינדבידואלית למזון, ומה שמתאים ונוח לך לא נכון לאחר. אנו כבר למעלה מ- 3000 שנה צורכים מוצרי חלב, ישנם אנשים רגישים יותר וישנם כאלו שלא. אין חובה מבחינתי לצרוך מוצרי חלב, אם התחושה לא נוחה, אך צריך למצוא תחליף הולם לחלבון ולסידן.חלבה ושקדים לעולם לא יענו על צריכת הסידן, ולכן יש לשקול תוסף סידן תוך התייעצות עם רופא ו/או דיאטנית קלינית. בברכה,דנה