הומוציסטאין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הומוציסטאין היא ח.אמינו חיונית בתנאי. שאלתי היא באילו תנאים היא הופכת מ"חיונית בתנאי" ל- "חיונית"? ומה ההשלכות של התהליך? רק רוצה לציין שלא הצלחתי למצוא תשובה בשום מקור אחר מאחר ותמיד יש ייחוס לרמות גבוהות מדי של הומוציסטאין כמזיקות. אך הייתי רוצה לדעת מה יגרום לה להיות חיונית. וכמו כן מהן ההשלכות כפי שציינתי תודה רבה!
שלום גולדי, חומצת אמינו מוגדרת כחיונית אם איננו יכולים לייצרה לבד. הומוציסטאין הינה חומצה אמינית שאנו מייצרים בקלות ולכן אינה מוגדרת כחיונית, בתנאי או לא בתנאי. הומוציסטאין ברמה תקינה היא תוצר לוואי של מטבוליזם של חומצות אמינו אחרות, וזהו תהליך חיוני וחושב, אך היא בעצמה אינה חיונית. ידוע כי רמות גבוהות של הומוציסטאין מנבאות תחלואה ותמותה קרדיוווסקולרית, והטיפול הוא בעיקר בחומצה פולית.מעבר לכך, אין לי מידע לגבי חיוניותה. בברכה,דנה