מאכלי ים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/03/2009 | 23:24 | מאת: טלי

שלום דנה, האם תוכלי לומר לי את כמות הכולסטרול בפירות ים על סוגיהם? נכנסתי לאתר של ה - USDA שכתבת למטה אך לא רשום שם, או שלא מצאתי. אודה לך אם תרשמי לי כמות הכולסטרול ואם אפשר קק"ל של שרימפסים, דיונונים ופירות ים בכלל בתודה מראש טלי

26/03/2009 | 12:25 | מאת:

שלום טלי, ב-100 גר' שריפס טרי = 10-12 שרימפסים בינונים יש כ- 150 מ"ג כולסטרול ו- 100 קק"ל- השרימפסים דלי שומן,עשירים בחלבון ועתירים בכולסטרול. ב- 100 גר' דיונונים(קלאמארי) טרי יש כ- 80 קק"ל ו- 112 מ"ג כולסטרול. בדומה לשרימפסים דלי שומן, עתירים בחלבון ועתירים בכולסטרול. ב-100 גר' צדפות טריות ( מכל הסוגים) יש כ- 70 קק"ל ו- 35 מ"ג כולסטרול. יש לזכור כי מדובר במוצר הטרי לפני בישול והוספת רטבים או טיגון. בברכה,דנה