שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/02/2009 | 11:22 | מאת: גימל

שלום! רציתי בבקשה לדעת האם ישנו קשר בין אחוז השומן של היוגורט(3 אחוז,0 אחוז) לבין מידת הספיגה של הסידן,ישנה שמועה שמקשרת בין מסיסות ויטמין D בשומן שמשפיע על ספיגת הסידן,דעה אחרת סותרת זאת ואומרת שאם כבר אז מדובר בצריכת שומן כללית שמשפיעה על כך,אפשר לעשות סדר בנושא זה בבקשה? שאלה נוספת,האם באמת ביוגורטים של 0 אחוז קיימים חומרים שפוגעים בכבד כמו כל מיני אנזימים,כוונתי היא האם יש לי סיבה לדאגה כאשר האחוז שומן שלי הוא תקין לחלוטין,האם תהיה מניעה להמשיך ולאכול יוגורט 0 אחוז(האם זה באמת לא מומלץ לאנשים בריאים)? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2009 | 19:42 | מאת:

שלום, גם סידן וגם ויטמין D זקוקים לסביבה שומנית על מנת להספג. סידן בנוכחות עודף שומן או פחות מדי שומן לא נספג באופן יעיל וויטמין D נספג רק בסביבה שומנית, לכן איני ממליצה על מוצרי 0% שומן כמקור טוב לסידן. מסיק 3-5% לשם כך. אין לי מידע כי יוגורט0% שומן מסוכן או לא בריא, בטח לא מבחינת כבד. הבעיה שבחלק מהיוגורטים מוסיפים ממתיקים מלאכותיים שמהם כדי להמנע עד כמה שניתן. בברכה, דנה