שאלות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום שורשי סלרי ופטרוזיליה כדאי לבשל?ולא, יש הסבר? למה לא לאכול חי? 1)במידה ובכז אוכלים חי?מה הבעיות? 2)ברוקולי האם ככל שנבשלו יותר זמן - יהיו פחות גזים ?או ?הפוך? 3)איזה עוד ירקות רגילים או שורש לא מומלץ לאכול חי? 4) בלי או עם קשר ,יש הרבה פריטים שיוצרים אצלי גזים קלים ו או גרפצים . "עולה לי " מהשום מבצל . גזים מכרוב ומשפחתו מ עדשים אפילו נבוטים מנדרינות וכו" וכ"ו . השאלה : האם זה גם מזיק באיזשהו אופן?ולא לצרוך המון מזונות בריאים? או רק מטרד קל של גזים , ולפעמים גם נפיחות ומלאות .שאפשר להתעלם מהם.
שלום דנה, אין המלצה או מניעה לאכול מזונות אלו חיים, להערכתי מדובר בטעם ולא יותר. ברוקולי מבושל יותר זמן יוצר פחות גזים. כל ירק ושורשים אפשר לאכול בצורה הטריה והמבושלת, תלוי רק בטעם ובמרקם. המזונות שציינת בהחלט יכולים לגרום ליותר גזים, זה לא מזיק בשום אופן פשוט לא נעים. בברכה, דנה