עדשים ירוקים ורמת הברזל שבהם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/01/2009 | 12:29 | מאת: אביגיל

אני מבקשת לדעת בדחיפות כמה ברזל יש ב-100 גר' עדשים ירוקים. דבר נוסף - אם אני טוחנת את העדשים לפני הבישול במטחנת קפה ומוסיפה אותם כקמח לתערובת של בשר טחון - האם הם שומרים על ערך הברזל שבהם..

08/01/2009 | 18:56 | מאת:

שלום אביגיל, ב- 100 גר' עדשים לפני בישול יש כ- 7.5 מ"ג ברזל. ברזל נוטה להתחמצן וספיגתו מן הצומח יחסית נמוכה, ולכן מה שיש בעדשים פחות מ- 15% נספג. בברכה, דנה