עיכול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אשמח לתשובה על שאלתי- עד כמה חשוב ללעוס היטב את המזון ועד לאיזה רמה? האם במרקם נוזלי חומרים תזונתיים נספגים יותר טוב (חלק גדול יותר מהם נספג)? מה ההשפעה של לעיסה פחות יסודית של המזון? (למשל מעבר איטי יותר מהקיבה לתריסריון?) תודה רבה ויום טוב אלון
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלון, לעיסה חשובה לבליעה תקינה יותר, מניעת חנק, עיכול קל יותר של מזון ומעבר קל יותר בושט. אנשים שלא לועסים היטב לרוב אוכלים יותר, סובלים יותר מתחושת שובע מהיר ועלולים לגרום לנזק ולחץ על הושט. חשוב ללעוס מזון למרקם דייסתי, כי הקיבה עושה את השאר יחד עם המעי. בברכה, דנה