חומוס מקופסת שימורים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני צמחונית זה מספר שנים, משלימה B12 על ידי כדורים. כל בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. אני משתדלת לאכול בעיקר ירקות וקטניות, ובשל חוסר זמן להכנה אני מוצאת את עצמי אוכלת כ-5 קופסאות שימורים של חומוס בשבוע. אני רוכשת סוג שכתוב עליו במפורש שאינו מכיל חומר משמר וצבעי מאכל. האם זה יותר מדי? האם מומלץ להחליף את החומוס המשומר בחומוס קפוא? המון תודה!
שלום, ייתכן ואין חומרים משמרים אך לרוב תכולת הנתרן די גבוהה, כי משהו צריך לשמר, ולכן עדיף להפחית במוצרים משומרים ולעבור למוצר הטבעי. בברכה, דנה