דבש

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/12/2008 | 16:32 | מאת: ליאור

שלום רב, אני נוהג לאכול כל בוקר דייסת שיבולת שועל וכדי להמתיק אותה אני שם 1-2 כפיות של דבש (אני אוכל הרבה דייסה בסביבות ה-375 גרם). השאלה שלי היא האם דבש יכול להזיק לבריאות אם אוכלים אותו בכמות כזאתי.. (1-2 כפיות)? אני שואל את השאלה כי אני יודע שבדבש יש הרבה סוכר יחסית... אשמח גם לדעת (למרות שזה לא כזה קשור לפורום) האם יש חשש לפגיעה בשיניים עקב מתיקותו של הדבש? בתודה רבה מראש, ליאור

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2008 | 18:33 | מאת:

שלום ליאור, יותר מדי זה עניין יחסי, אין המלצה כמותית גורפת לדבש, הכל בהתאם ליחס הקלורי והפחמימות שאתה מקבל. לגבי פגיעה בשיניים, כל פחמימה הינה בעלת פוטנציאלי קריוגני, כלומר פגיעה בבריאות השן. בברכה, דנה