חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני רגיש ללקטוז (בבדיקה יצא ערך של 65). רציתי לדעת: 1) האם יתכן שאסטמה ושיעול כבד ביותר יגרמו מרגישות ללקטוז? 2) אם אחרי שהפסקתי חלב למשך חודשיים וחצי עדיין אני מרגיש לפעמים גזים (כאלה שצריך לשחרר בגרפס) זה אומר שיש רגישויות נוספות? אם כן, אז מה כדאי לבדוק? 3) האם חלב סויה או חלב נאקה אינו מכיל לקטוז? תודה, תמיר.
שלום תמיר, רגישות ללקטוז היא לסוכר החלב, זוהי אינה אלרגיה , ולכן לא קשורה לאסטמה שלך או לשיעול הכבד. ייתכן ויש לך בנוסף אלרגיה לחלבון חלב פרה, וזה יש לבדוק אצל הרופא. לקטוז לא נמצא רק בחלב, אלא גם במוצרי חלב ניגר כגון לבן ואשל, יוגורט וגם בגבינות, השאלה כמה אתה מקפיד על הדיאטה. שנית, אם אכן מדובר באלרגיה לחלבון ולא רק רגישות ללקטוז, אזי כאבי הבטן יכולים להמשך. חשוב מאוד לחפש אם אתה אוכל מוצרים מוכנים המכילים חלבון חלב פרה. חלב סויה אינו מכיל לקטוז או חלבון חלב פרה, אך אם יש לך אלרגיה לחלבון חלב פרה יכולה להיות לך גם אלרגיה לסויה. חלב נאקה ועיזים בהחלט יכול להכיל לקטוז, אולי במינונים שונים מחלב פרה, אך בהחלט יכול להיות רגישות. הצעתי, פנה לגסטרואנטרולוג להמשך בירור מערכת עיכול, בעקבות התוצאות, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה, דנה