חלמון הביצה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/11/2008 | 19:27 | מאת: צמחונית

שלום לדיאטנית דנה ! שאלתי אותך לגבי חלמון הביצה בדיאטה- האם יש לו ערך תזונתי שבגללו כדאי לי לאכול אותו או שניתן להמשיך ולוותר ולאכול במקומו חלבון או אפילו כמה חלבונים.. םמישהו ענה לי שיש בחלמון את הויטמינין ולציטין שמפרק כולסטרול .. האם זה נכון?

לקריאה נוספת והעמקה
17/11/2008 | 10:17 | מאת:

שלום , חלמון הביצה הינו מרכיב חיוני בדיאטה, הוא מכיל כמות נכבדת של חלבונים, ויטמינים ומינרלים רבים, וכן את הלציטין המעלה כולסטרול טוב. לא חייבים לאכול כל יום, אך אם אין לך בעית כולסטרול, אפשר לאכול על בסיס יומי. בברכה, דנה

17/11/2008 | 21:24 | מאת: צמחונית

תודה רבה ! לא ידוע לי שיש לי בעית כולסטרול אם כי הרמות שלי לא הכי נמוכות באופן מפתיע _עקב העובדה שאני צמחונית ולא אוכלת גבינות שמנות ( זה כנראה תורשתי ) השאלה שלי יותר מתייחסת לכך שאני יודעת שכדי להשלים חוסרים עקב אי אכילת בשר ודגים אני צריכה לאכול קטניות ודגנים (בשביל החלבון) מוצרי חלב, ורצוי ביצים.. האם הביצים הן בשביל החלבון או ה בי-12? או משהו אחר? ואם לא בשביל החלבון - האם בשביל הויטמינים הייתי ממליצה לי לאכול כל יום חלמון ביצה או שנניח מספיק פעמיים-שלוש בשבוע? (אגב אני לוקחת בי 12 מדי פעם וברזל עדין - גם - לא כל יום... ) ועושה בדיקות דם בערך כל חצי שנה .. אני בסדר אבל אני חייבת למלא מאגרים.... כי הפריטין שלי אוזל.. הבי 12 שלי נמוך אבל עדין בסקאלה... אני מצטערת אם זאת חזרה מיותרת על השאלה פשוט לא הייתי בטוחה אם הסברתי את עצמי טוב...