לדיאטנית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום אודה לך אם תוכלי לענות: 1 האם ידוע כי מלפפונים חמוצים עלולים לגרום לשילשול? (ומה היא ההגבלה הסבירה למספר מלפפונים חמוצים ביום) 2 האם ידוע כי אצות עלולות לגרום לשילשול? (הכוונה בשתי השאלות היא האם ידוע שקיימת רגישות מסויימת באחד מהמוצרים הנל) 3 האם גריסים שווים בערך הקלוריות לאורז? או שהם בעלי יותר/פחות קלוריות? וכמה למאה גרם מבושל? תודה רבה
שלום גלי, בהגדרה, מזון לא גורם לשלשולים אלא אם כן המזון מכיל רעלנים מחיידקים הגורמים לכך או שישנה נטיה של האדם לשלשולים ורגישות למזון מוכחת. לא ידוע לי שמלפפונים חמוצים ואצות גורמים לשלשולים, אך ייתכן ואת רגישה יותר ועליך להמנע מהם. אין המלצה על כמות בשני המקרים, אם זה עושה לך רע, פשוט המנעי.בהחלט במקרה של אצות יכולה להיות רגישות או אלרגיה, אך לרוב לא אוכלים רק אצה אלא בצורת סושי ואז יש שם גורמים נוספים שיכולים להפריע לעיכול, כמו הדגים הנעים ועוד. כוס גריסים מבושלים שווה פחות או יותר לכוס אורז מבושל, כ- 150-200 קק"ל.כמובן שגריסים מזינים יותר, הואיל ואלו מכילים יותר סיבים תזונתיים. בברכה, דנה
כתבת שתיתכן אלרגיה או רגישות לאצות והענין הוא שאכלתי את האצות לבדן ללא כול תוספת . בפעמיים שאכלתי שילשלתי האם יתכן וזה מהאצות ? ידוע כי אצות גורמות לפעילות מעיים שכזאת ? תודה