בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2008 | 04:09 | מאת: אסנת

אילו סוגי בשר נחשבים למזינים, בריאים ובעלי אחוזי שומן נמוכים? האם בשר של גרונות הודו וכנפי הודו יכול להיכלל בקטגוריה זו? וחזה עוף יכול לענות אף הוא על קריטריונים אלו? מהם היתרונות באכילת כבד עוף? האם הוא עשיר בברזל? האם יש בו כמות כולסטרול גבוהה במיוחד? הוא נחשב לבשר שמן?

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2008 | 20:08 | מאת:

שלום אסנת, בשר הודו נחשב לרזה ביותר, לא כולל כנפיים העשירות יותר בשומן. בשר גרונות הינו דל מאוד ואינו בעל ערך תזונתי גבוה. חזה עוף נחשב לבשר יחסית רזה, וכמו כן ניתן למצוא חלקים רזים של בקר מצורף קישור מתאים :http://212.143.213.228/pdf/shitot.pdf כבד עשיר מאוד בברזל ובויטמין B12 אך עשיר מאוד בכולסטרול ושומן, ולכן לא מומלץ לצרוך ממנו במינונים גבוהים. בברכה, דנה