רגישות לפרוקטוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום אני (בת כ50) סובלת מתת ספיגה של פרוקטוז. בבדיקה שעשיתי לאחרונה נצפתה עלייה של PPM 40 . הנני מעוניינת לדעת אילו פירות וירקות מותר לי לאכול? והאם שקדים /ממרח שקדים מכילים פרוקטוז? כמו כן הנני סובלת מתת ספיגה של לקטוז. תודה
שלום שני, ההגבלות בנושא פרוקטוז מסובכות יותר לקטוז, הואיל ופרוטוז יכול להמצא למעשה בכל מזון, והוא מאוד תלוי רגישות של המטופל. ישנן מס' מזונות מהם רצוי להמנע, אך בכל מקרה הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית. לרוב אנשים עם רגישויות כמו שלך, רצוי שירשמו יומן אכילה לזהות רגישות למזון מסויים. ההנחיות הן : להמנע מאגסים, תפוחים, מיצי פירות למיניהם, פירות יבשים, קוקוס, ריבות, דבש, רכזי פירות, יינות ממותקים וכל מזון שרשום עליו סירופ תירס.יש תמיד להתסכל על תוויות מזון ולראות נוכחות לפרוקוז. כמובן, שזה יכול להיות יותר מסובך, תלוי ברגישות שלך. ככל הנראה שקדים נראים בסדר, לגבי ממרחים, צריך לראות מה מוסיפים להם. בברכה, דנה
איך אני יכול לבדוק אם יש לי בעיה דומ כי יש לי חדש לזה?
שלום מיכאל, עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקות, כגון תבחין נשיפה ובדיקות צואה. בברכה, דנה