ייעוץ
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לשאול אותך: מה זה הגרגירים הירוקים הקטנים בשם: מש. אני יודעת שזה סוג של קטניה אך לא מעבר לכך. אודה לך אם תוכלי לענות לי על השאלות הבאות בנוגע למש: 1- האם המש הוא פחמימה? 2- כמה קל' יש ב-100 גר' מש לא מבושל 3- כמה גר' פחמימה יש ב-100 גר' מש לא מבושל 4- אני יודעת שאם משרים את המש כיומיים שלושה במים אז המש מנביט נבטים. האם הנבטים מכילים קל' או שאפשר לאכול ללא הגבלה. 5-כמה קל' יש בנבטים 6- מה היתרונות הבריאותיים שיש למש ולנבטים תודה רבה. אודה לך אם תוכלי לענות לי על השאלות בנפרד על מנת שיהיה לי יותר ברור להבין את תשובתיך תודה.
שלום שולה, מש הידוע גם כאפונה סינית או כשעועית מונג, הוא סוג קטניה המשמש למאכל, ונפוץ בעיקר במזרח הרחוק. 1. המש אינה פחמימה אלא קטנית, בוודאי כמו בכל קטנית מכיל גם פחמימות, 20 גר' פחמימה ל- 100 גר' מש מבושל. 2. יש לי נתונים על 100 גר' מבושל- 110 קק"ל. 3. 20 גר' פחמימה ל- 100 גר' מש מבושל. 4. בנבטים יש פחות קלוריות מאשר בקטנית עצמה, אין לי את הנתונים של נבטי מש אך מרבית הנבטים מכילים ערך קלורי זהה, לא משנה מקורם וזה כ- 30 קק"ל. 5. היתרונות הבריאותיים של מש הם מקור עתיר סיבים תזונתיים, אשלגן, זרחן ומינרלים רבים אחרים. בברכה, דנה