כלי הדם שלנו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/10/2008 | 05:07 | מאת: ריקי

שלום דנה. בספרות ובמחקרים, כלי הדם שלנו כן מתוארים כצנורות ביוב, שאליהם נדבקים שומנים וכד', אם לא היה כך, היו נמנעים הרבה מחלות והיצרות של כלי הדם ועוד. יש מספר מאכלים שמומלצים כמנקי כלי הדם, לאחרונה קראתי גם על חומץ תפוחים. האם אין מאכלים מסוימים שעושים פעולה חיובית לכלי הדם? תודה ריקי

לקריאה נוספת והעמקה
16/10/2008 | 18:13 | מאת:

שלום ריקי, כלי הדם שלנו אינם צינור ביוב, ותהליך טרשתי מורכב בהרבה מסתימת צינור פשוט. אין מזון "המנקה" תהליך זה, אלא ישנם מזונות היכולים להאט או להאיץ תהליכים אלו. חומץ ומיץ לימון אינם חומרים מנקים של כלי דם, אז יש להוציא מושג זה מהלקסיקון. מזונות המכילים נוגדי חמצון, לדוגמה, ענבים, יין, רימון ועוד יכולים להאט ואף למנוע בחלק מהמקרים הווצרות טרשת, שומן רווי לעומת זאת יכול להאיץ תהליך זה. הואיל והתופעה מורכבת מאוד, אין אפשרות לענות על שאלה זו על רגל אחת. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי לגבי תזונה נכונה. בברכה, דנה