מה מותר לאכול עם מה?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
עד היום האמנתי שהרכב ארוחותי בריא, אך מאמר שקראתי לאחרונה המפרט צירופים לא נכונים של מזונות גורם לי לבלבול מוחלט בקשר ליתרונות התזונתיים שלהן. ארוחת הבוקר שלי כוללת דגנים מלאים בתוך יוגורט, פתית מחיטה מלאה מרוח בקוטג' וקפה. השאלה: האם נוכחות הדגנים המלאים העשירים בחומצה פיטית מפריעה לספיגת הסידן שמקורו בקוטג' וביוגורט? האם נוכחות הקפה (קפאין) מפריעה אף היא לספיגת הסידן? ארוחת הערב שלי כוללת סלט ירקות: עגבניה, מלפפון, גזר, חסה וגם פלפל ירוק ועלי בייבי (תרד, סלק וכו') בתוספת כשלושת רבעי גביע קוטג'. השאלה: האם נוכחות הפלפל והעלים העשירים בחומצה אוקסלית מפריעה לספיגת הסידן שמקורו בקוטג'? כמובן, שאיני מצפה ממך להרכב תפריט, אך לעצתך אודה.
שלום ביאר, כל אלו שציינת אכן מפריעים לספיגה אך לא מונעים אותה. הצעתי המנע מקפה בארוחה, אך תמשיך עם הדגנים המלאים והירקות.כמו כן נסה לשלב מוצר עתיר סידן הרחק מכל הארוחות כגון יוגורט בין הארוחות. בברכה, דנה