סיר אידוי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/09/2008 | 12:15 | מאת: מור

אם אני מאדה בסיר אידוי ירקות כמו קישוא, כרובית, חציל וכו', האם זה מאבד את הויטמינים אם אני מאחסנת את זה במקרר למשך יומיים-שלושה? האם סיר אידוי עדיף על טיגון קל במחבט?

06/09/2008 | 14:52 | מאת:

שלום מור, תהליך האידוי פחות פוגע בויטמינים ובמינרלים בירקות, אך בכל זאת אלו עוברים תהליך חמצון רק מעצם החיתוך שלהם ולכן יש איבודים אחרי מס' ימים במקרר. עדיף אידוי על פני טיגון, בעיקר מבחינה קלורית. בברכה, דנה