אצות kelp

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

26/08/2008 | 13:29 | מאת: הורביץ

אני מגלה כל מיני הזהרות לגבי צריכת אצות,ובעיקר 2 בעיות תכולה גבוהה של יוד וארסן ,וכמעט בכל הפעמים אני מגלה שהכתבה מדברת על אצות בתוספי תזונה כדורים וטבליות .השאלה שלי אם כן האם יש הבדל בין אצות בתוספי תזונה לבין אצות מאכל,ומהם ההגבלות -אם יש- שכדאי להשגיח לגבי אצות מאכל כגון נורי או וואקמה.רוב תודות

לקריאה נוספת והעמקה
26/08/2008 | 17:15 | מאת:

שלום, אצות מכילות כל מה שהים מכיל, וכך גם דגים. אם הים ממנו הגיעו עשיר בארסן וביוד גם הן יהיו ולהפך. כל שאין לי מיעד לגבי כל אצה, כי זה תלוי מהיכן מגיעה. רוב האנשים בישראל לא אוכלים אצות בכמות גדולה ומסכנת, וכן אם אין בעיות בבלוטת התריס, היוד לא משנה, אנו מפרישים את העודף. לגבי ארסן, שהוא רעיל, צריך כמויות גדולות של חשיפה, ועדיין לא קראתי מאמרים המסקרים את הבעיה במדינות או באוכלוסיות האוכלות הרבה אצות כגון במזרח הרחוק. לגבי האצות בתוספי מזון, הכמות כל כך זניחה, שזה לא נראה לא משמעותי, אך הואיל ואיני ממליצה על תוספי מזון, איני רואה בכך בעיה. למידע מדוייק יותר אתה מוזמן לפנות לאתר של משרד הבריאות אגף המזון. בברכה, דנה