עיכול לחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/08/2008 | 22:31 | מאת: מיה

שלום לכם, אני בת 62 בריאה באופן כללי. יש לי בעיה בכל פעם שאני אוכלת לחם. אני אוכלת לחם ללא שמרים, שיפון או חיטה מלאה. מיד כואבת לי הבטן, גזים והרגשה רעה. זה קורה גם באכילת עוגה ועוגיה, אפילו קטנה. בבדיקת דם AMYLASE (B) - 47 האם תוכלו לעזור לי? אגב, יש לי רגישות ללקטוז ואני לוקחת תוסף. תודה, מיה

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2008 | 09:22 | מאת:

שלום מיה, ייתכן ויש לך אלרגיה לגלוטן, אך בירור של התופעה צריכה להעשות ע"י גסטרואנטרולוג. מעבר לכך, אם לחם ומוצרים עם קמח גורמים לך לאי נוחות, נסי להמנע מהם, לפחות לתקופה מסויימת, ולאכול רק מוצרים העשויים מאורז, תירס, קטניות אחרות. בכל מקרה התופעה דורשת בירור של מערכת העיכול ע"י רופא מומחה. לאחר התוצאות יהיה מקום לשיחה על תזונה מתאימה. בברכה, דנה