מיתוס: שתייה בזמן האוכל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי כתבה של מיקי מדר בעניין המיתוס של שתייה בזמן האוכל שאומרת שהשתייה אינה משפיעה על כמות הפרשת האינזימים המופרשים לצורך עיכול. ברצוני לדעת: קראתי ספר המאושש את דעות הרמב"ם לגבי אכילה נכונה. (שם הספר: חיים בריאים כהלכה, מחבר: יחזקאל אסחייק - איננו רופא, אך פרופ' צבי בנק מעיד עליו כי למד את מה שהוא כותב בספרו ממקורות מוסמכים). בעמוד 100 המחבר כותב כי השתייה בזמן האוכל אינה רצויה משום שהמים מדללים את חומציות מיצי הקיבה, ואת האינזימים ומכיון שכך העיכול לוקה בחסר ואינו יכול להתבצע בצורה טובה. הוא גם כותב כי חלב,יין וכל שתייה שאינה מים - נחשבת כאוכל. ומכיון שכך: 1)האם יש אמת בדבריו של יחזקאל אסחייק? 2)מכיון ששמעתי מהרבה תזונאים שדווקא מומלץ לשתות בזמן האוכל - האם מיצי הקיבה באמת מידלדלים עם המים או שהם כמו שמן שנשאר כגוף בפני עצמו כשבא במגע עם מים ואינו מידלדל? 3) אשמח אם תוכלו לשלוח לי לדואר מאמר פיזיולוגי המתאר את התרחשות תהליך העיכול ובו הסבר למה המים משפיעים\לא משפיעים על תהליך העיכול. תודה מרבה, אמיר.
שלום אמיר, לא ידוע לי על בעיה פסיולוגית בשתית מים או כל נוזל אחר בזמן האוכל. הכל מגיע לנוזלי הקיבה ועוברים עיכול ע"י החומצה. מעבר לכך, רוב המזונות שאנו אוכלים מכילים לפחות 50% מים כך שכל תאורית הדילול אינה רלוונטית. לכן זה לא מפריע. אין לי מאמר בנושא כי מעולם לא הוכח שיש בעיה בעיכול או ספיגה, הואיל ומים נמצאים בכל מזון שאנו אוכלים. בברכה, דנה