שעועית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בכל תרמיל של שעועית ירוקה או צהובה יש גרגירים לבנים של שעועית. אם אני אוכלת רק את הקליפה הצהובה או הירוקה ללא הגרגיריםשל השעועית- האם זה נחשב למזון דיאטטי ככל ירק? האם אפשר לאכול זאת ללא הגבלה כמו שאני אוכלת למשל מלפפונים, חסה, כרוב ללא הבבלה? כמה קל' יש בכ- 100 גר' קליפות אלו? אני שואלת זאת מאחר וידוע לי כי רב הקל' נמצאות בגרגירי השעועית הלבנים.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, אין לי מידע לגבי הערך הקלורי של התרמילים ללא הגרעינים. הואיל ואלו לרוב מכילים סיבים תזונתיים ערכם הקלורי יחסית נמוך ולכן אפשר להתייחס אליהם כירק. בברכה, דנה