ALT

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/07/2008 | 09:09 | מאת: דיקלה

שלום רב בבדיקת דם הופיע בערך ALT 9. אני בת 52 ונוטלת בחצי שנה האחרונה קאלציום ציטראט 1000 יח' תוספת מגנזיום ובורון. כמו כן לפני חודש התלחתי לקחת אומגה 3 ואיזי פלקס. האם יש לתוספי המזון השפעה על הירידה ב-ALT. האם יש בערך הנמוך הזה להצביע על בעיה בכבד. יש לי ציסטה בכבד. האם מזון או תוספי מזון יכולים לשפר את הערך הנמוך של ה-ALT? כמו כן אבקש המלצה על מזונות לצמחונים המכילים ברזל רב.

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2008 | 14:09 | מאת:

שלום דקלה, לא נראה לי שיש לבדיקה משמעות, כי אם היתה בעיה כבדית היו תוצאות אחרות נוספות המעידות על הבעיה. לא ידוע לי על קשר בין תוספי המזון שאת נוטלת ל- ALT וגם אין צורך להעלותו כי הוא נמצא מבחינת רוב המעבדות בטווח התקין. מזונות מן הצומח עשירים בברזל הינם תרד וירקות ירוקים נוספים, אך הספיגה נמוכה ביותר. בברכה, דנה