פסטה מקמח דורום !
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי דנה, ברצוני לדעת מה ההבדל בין פסטה מקמח מלא, לבין פסטה מקמח דורום. האם פסטה מקמח דורום מזיק לאדם שסובל מעצירות. אודה לך על תשובתך.
שלום יוסי, דורום הוא סוג של חיטה, אשר ממנה מייצרים קמח ליצור פסטה. יש המייצרים פסטה מקמח שמקורו בחיטה מלאה, קמח לבן ועוד. ההבדל העיקרי בין קמח דורום לבין קמח לבן הוא החלבון, בחיטת דורום יש יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח לבן, אך לא בהבדל משמעותי. כמובן, ככלשהקמח עובר פחות עיבוד, הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים, לכן קיימת אפשרות, שדורום עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ולכן אולי יותר מזין. מבחינת ערך קלורי אין כל הבדל. בפסטה שמקורה בקמח מלא יש יותר סיבים תזונתיים. אין בעיה לאדם הסובל מעצירות לאכול חיטת דורום, חשוב לשתות מספיק נוזלים במקביל. הבדל נוסף הוא במבנה הקמח, קמח שמקורו מחיטת דורום נחשב קשה יותר ומותאם בעיקר ליצור פסטה. בברכה, דנה